christadelphian eu logo christadelphian eu name

Дон Христаделфијани

Добро дошли на Европски сајт Дон Христаделфијана.

Дон Христаделфијани су група Хришћана чије је веровање засновано на Библији, и који покушавају да дођу што год је могуће ближе Хришћанству Првог века. Ми се углавном налазимо у Великој Британији, Северној Америци, Африци, Европи и Индији, али такође у тзв. Западним Острвима (централна Америка), Маурисијусу, Аустралији, Новом Зеланду и Филипинима. Ми верујемо да је Библија надахнута Реч Божја и да је наш водич у свему.

Ми покушавамо да је читамо сваки дан и следимо ,,таблице” читања Библије, по којима прочитамо једном годишње Стари Завет и два пута годишње Нови Завет. Ми се састајемо једном недељно на ,,Меморијални Састанак или Ломјење Хлеба”. Такође редовно одржавамо Недељну школу (веронауку), Библиске студије и Јавне Говоре.

Наше локалне групе се зову ,,еклесије” која је грчка реч за конгрегацију (скуп људи - црква). Највећи број еклесија се окупља у домовима или изамјеним холовима. Неке имају своје сопствене објекте. Ми немамо централну организацију. Свака еклсесија води своје сопствене послове. Ми смо уједињени у нашим веровањима. Ми немамо свестенштво. Сви крштени мушки чланови, звани Браћа, могу да воде послове еклесије, укјућујући утврђивање у вери кроз проповед, проповедање и организовање.

Крштени женски чланови, зване Сестре такође помажу у одређеним пословима, укјучујући предавање и учење веронауке, бригу о старима и болеснима, припремање холова за Меморијални Састанак. Чланови не гласају, не кандидују се за јавне функције и не иду у рат. Ми покушавамо што год је више могуће да се држимо одвојено од Света, иако смо пуно заинтересовани за догађаје у Свету. Уколико желите да сазнате више идите на овај линк, или нам пошаљите е-мејл на овој адреси ради контакта.


Austrian Belgian Bosnian and Hertzegovinan Czech French German Hungarian Spanish Irish Ugandan Italian Polish Portugese Serbian and Montenegran Swiss British Moroccan