christadelphian eu logo christadelphian eu name

A virradati Krisztadelfián Gyülekezet

Üdvözöljük a virradati Krisztadelfián Gyülekezet oldalán.

A virradati Krisztadelfián Gyülekezet egy olyan bibliában hívő keresztény csoport, amely megpróbál minél közelebb kerülni az első századi Kereszténységhez.

Elsősorban az Egyesült Királyságban, Észak Amerikában, Afrikában, Európában és Indiában találkozhat velünk, de jelen vagyunk a Nyugat-Indiai Szigetvilágban (Karib szigetek), Mauríciuson, Ausztráliában, Új-Zélandon és a Fülöp-szigetekeken.

Abban hiszünk, hogy a Biblia Isten inspiráló szavait tartalmazza, amely útmutatást ad az élet dolgaiban, ezért megpróbálunk minden nap olvasni belőle, és követni egy ún. Biblia-olvasó tervet, amely segítségével évente egyszer elolvassuk a teljes Ótestamentumot, illetve kétszer az egész Újtestamentumot.

Vasárnaponként Emlékezést vagy Úrvacsorát tartunk, de rendszeresen van Vasárnapi iskolánk, Biblia Tanfolyamunk és Nyilvános beszélgetéseink.

A helyi csoportjainkat gyülekezetnek nevezzük, amely a görög „eklesia” szóból ered. A legtöbb gyülekezeti találkozót otthonainkban, vagy bérelt termekben tartjuk, néhány azonban rendelkezik saját épülettel is.

Nincs központi szervezetünk, minden gyülekezet a saját ügyeivel foglalkozik; a hitünk egyesít bennünket.

Nincsenek egyházi vezetőségeink, lelkészeink, vagy ministránsaink.

A megkeresztelt férfi-testvéreink, Bátyáink igét hirdetnek, szerveznek, vagy erőt adnak, másoknak, míg a Nővéreink segítenek bizonyos munkákban, mint például a Vasárnapi Iskolákban tanítással, gondoskodnak az öregekről és a betegekről, illetve előkészítik a termet az Emlékezéshez.

A tagjaink nem szavaznak, nem dolgoznak közhivatalban, és nem vesznek részt háborúban. A lehetőségekhez képest megpróbálunk távolságot tartani a Világtól, mindamellett intenzíven érdeklődünk a világban folyó események iránt.

Ha szeretne többet tudni a hitünkről, kérjük, kattintson erre a Hivatkozásra, vagy vegye fel a kapcsolatot velünk ezen az e-mail címen.


Austrian Belgian Bosnian and Hertzegovinan Czech French German Hungarian Spanish Irish Ugandan Italian Polish Portugese Serbian and Montenegran Swiss British Moroccan